Старческо перде (Катаракта)

Какво е Старческо перде (Катаракта)?

Катарактата е състояние на помътняване на вътреочната леща на окото. Това състояние може да се характеризира с лека до пълна непрозрачност и възпрепятстване на преминаването на светлината с образите да достигат до ретината. Основното оплакване при това заболяване е постепенно намаляване на зрението.

 

Популярното название е „вътрешно перде”. Катарактата обикновено прогресира бавно и може да доведе до загуба на зрението ако не се лекува. Състоянието обикновено засяга и двете очи, но почти винаги едното око е засегнато по-рано, отколкото другото.Старческо перде (Катаракта)

 

Старческо перде (Катаракта) при възрастни пациенти се развива бавно и безболезнено. С напредване на възрастта, се наблюдава помътняване и намаляване на прозрачността на лещата. Катарактата свързана с възрастта е отговорна за 48% от световната слепота, което представлява около 18 милиона души, според Световната здравна организация (СЗО)

 

За щастие днес премахването на катарактата е рутинна операция, а възстановяването на зрението е много бързо!

 

Очна болница „Луксор“ – гр. Пловдив има богат опит в лекуването на Старческо перде (Катаракта). През лечебното заведение минават десетки пациенти с подобни оплаквания на седмица.

 

Д-р Тасков е първият български офталмолог извършил операция на катаракта чрез метода на факоемулсификацията на живо, пред свои колеги от цял свят.

 

Симптоми на Старческо перде (Катаракта)

 

Катарактата при възрастни пациенти се развива бавно и безболезнено. След 60-годишна възраст се наблюдава леко помътняване на лещата, но този процес е нормален и не може да причини каквито и да е проблеми със зрението. Около 75-годишна възраст, повечето хора имат катаракта, която влияе на тяхното зрение.

 

Най- често срещаните оплаквания при Старческо перде (Катаракта) са:

 

  • чувствителност към отблясъци
  • размито и мъгляво виждане
  • двойно виждане
  • загуба на наситеността на цветовете
  • проблеми със зрението при различни нюанси на цветовете
  • наблюдаване на ореоли около светлини

 

Каква е следващата стъпка при лечението на Старческо перде (Катаракта)?

 

1. Вземете направление за преглед по НЗОК от Вашият личен лекар

2. Обадете се на нашата Регистратура 032 968 881 за получаване на информация и записване на час за преглед по НЗОК

3. Посетете нашият очен медицински център за пълен очен преглед.

 

Готови ли сте да захвърлите очилата за близко и за далеч завинаги?

Очна болница „Луксор“ разполага с богат опит в диагностиката и лечението на Старческо перде (Катаракта). За да гарантираме перфектен резултат, бързо възстановяване и повишено качество на живот след операцията, всеки пациент трябва да мине на преглед при наш лекар офталмолог. Нашата болница работи със здравната каса (НЗОК) и прегледа може да се извърши чрез взимане на направление от личния лекар и записване на час за преглед на телефон 032 968 881. По този начин нашите специалисти могат да Ви предложат най-добрия вариант за корекция на Вашето зрение. Модерните технологии в офталмологията позволяват напълното премахване на нуждата от носене на очила. Различните видове лещи, включително и високотехнологичните вътреочни лещи за перфектно зрение за близко и за далечно разстояние ще бъдат обсъдени по време на всеки един преглед. Моля попълнете нашата форма за контакти или се обадете на 032 968 881 за запазване на час за преглед. По този начин, Вие ще бъдете максимално добре запознати с процедурата и очакваните резултати.

Научете повече за различните Видове вътреочни лещи

 

Начини за контакти:

 

Изпратете запитване

Ако имате запитване, моля попълнете Форма за Контакти на Очна болница „Луксор“. Наш сътрудник ще се свръже с Вас по е-мейл или по телефон.

 

Къде се намираме?
Контакти - Очен Медицински Център Луксор

Тел.: 032/ 968 881 – за записване на час за преглед
Тел.: 032/ 968 882 – за записване на час за преглед
бул. „България“ 45А, Пловдив, 4000, България
E-mail: office@luxorclinic.com


Контакти - Очна Болница Луксор

Тел.: 032/ 503 238 – за записване за операции
бул. „България“ 47А, Пловдив, 4000, България
E-mail: office@luxorclinic.com