Видове вътреочни лещи

Видове вътреочни лещи за лекуване на Старческо перде (Катаракта)

Вътреочната леща е изкуствена леща, която замества помътнялата човешка леща (перде) и възстановява зрителната функция на окото. В исторически план, първите вътреочни лещи са били твърди. Този техен недостатък налага извършването на голям оперативен разрез и изисква дълъг период на възтановяване на пациента. Друг недостатък, е че при пациенти с поставени твърди вътреочни лещи се наблюдава появата на астигматизъм дължащ се на големината на оперативния разрез. Твърдите вътреочни лещи имат историческо значение и отстъпиха място на новото поколение вътреочни лещи – меките вътреочни лещи.

 
Меките вътреочни лещи, които предлага очна болница „Луксор“ се делят на няколко вида и имат задължителния UV филтър, за защита от вредни слънчеви лъчи.

Монофокални лещи за корекция на диоптри и лекуване на Старческо перде (Катаракта)

ОбиВидове вътреочни лещи - монофокални лещикновенните меки вътреочни лещи са монофокални, тоест те осигуряват един фокус на ясно виждане – за далечно разстояние, а за близко (за четене) е необходимо да се носят очила.

 

По усъвършенстваните монофокални вътреочни лещи имат жълт филтър, необходим за предпазване от вредната синя светлина, която би могла да увреди нервните клетки в окото.

 
 
 
 
 
 

Торични лещи за корекция на диоптри и лекуване на Старческо перде (Катаракта)

Видове вътреочни лещи - торични лещи

При пациенти имащи астигматизъм се налага поставянето на специална леща, която да компенсира тази зрителна аномалия. Тя се нарича торична и има добавъчен диоптър на градус, за да фокусира светлината точно върху ретината. Без торичната леща, пациентите трябва да носят очила освен за близо и за далеч.

 
 
 
 
 
 
 
 

Мултифокални лещи за корекция на диоптри и лекуване на Старческо перде (Катаракта)

Видове вътреочни лещи - мултифокални лещи

Най- съвременните лещи са така наречените мултифокални лещи. Както показва името им, тези лещи имат няколко фокуса на ясно виждане. Това предимство позволява на пациентите да са независими от очила – те могат да виждат ясно на близо и на далеч. Тези лещи са изключително подходящи за хора нежелаещи да носят очила и за хора, при които очилата биха били пречка в професията им – хирурзи, актьори, спортисти и други. Ако пациента страда от астигматизъм, към съвременните мултифокални лещи е необходимо да се добави торична компонента, за да се постигне независимост от носене на очила. Тези лещи се наричат мултифокални торични.

 

 
 
 
 

Диагностика и операция на Старческо перде (Катаракта)

Традиционния метод за операция на катаракта включва монофокална леща, с която се коригира зрението най-често за далеч. Такава леща не премахва нуждата от очила за виждане на близо или допълнителна оперативна намеса за коригиране на съществуващия астигматизъм.Новото поколение изкуствени лещи могат да Ви помогнат освен да виждате добре наблизо и далеч без помоща на очила, а също и да коригират някои рефракционни аномалии като астигматизъм, миопия и хиперметропия.Освен това с усъвършенстване на дизайна на повърхността на лещите се предпазва окото/ретината/ от ултравиолетовия спектър на дневната светлина, подобрява зрението при неблагоприятни светлинни условия като мъгла или в полумрак. 

Подходящата за Вас леща зависи от състоянието на очите, както и от желанието Ви да бъдете изцяло независими от очила. Вашия лекар ще Ви обясни подробно за всяка от възможностите и какви очаквания да имате след операция за катаракта.

 

В очна болница „Луксор“ – гр. Пловдив се предлагат всички видове висококачествени вътреочни лещи на водещи фирми в областта на офталмологичните продукти от Америка и Европа. Годините опит в катаракталната хирургия, безупречните резултати и използването на висококачествени и доказани импланти (вътреочни лещи) , гарантират бързо възстановяване и отлични резултати за нашите пациенти.

Каква е следващата стъпка при лечението на катаракта?

1. Вземете направление за преглед по НЗОК от Вашият личен лекар

2. Обадете се на нашата Регистратура 032 968 881 за получаване на информация и записване на час за преглед по НЗОК

3. Посетете нашият очен медицински център за пълен очен преглед.

 

Готови ли сте да захвърлите очилата за близко и за далеч завинаги?

Очна болница „Луксор“ разполага с богат опит в диагностиката и лечението на Старческо перде (Катаракта). За да гарантираме перфектен резултат, бързо възстановяване и повишено качество на живот след операцията, всеки пациент трябва да мине на преглед при наш лекар офталмолог. Нашата болница работи със здравната каса (НЗОК) и прегледа може да се извърши чрез взимане на направление от личния лекар и записване на час за преглед на 032 968 881. По този начин нашите специалисти могат да Ви предложат най-добрия вариант за корекция на Вашето зрение. Модерните технологии в офталмологията позволяват напълното премахване на нуждата от носене на очила. Различните видове лещи, включително и високотехнологичните вътреочни лещи за перфектно зрение за близко и за далечно разстояние ще бъдат обсъдени по време на всеки един преглед. Моля попълнете нашата форма за контакти или се обадете на 032 968 881 за запазване на час за преглед. По този начин, Вие ще бъдете максимално добре запознати с процедурата и очакваните резултати.

Изпратете запитване
Ако имате запитване, моля попълнете Форма за Контакти на Очна болница „Луксор“. Наш сътрудник ще се свръже с Вас по е-мейл или по телефон.

Къде се намираме?
Контакти - Очен Медицински Център Луксор
Тел.: 032/ 968 881 – за записване на час за преглед
Тел.: 032/ 968 882 – за записване на час за преглед
бул. „България“ 45А, Пловдив, 4000, България
E-mail: office@luxorclinic.com


Контакти - Очна Болница Луксор

Тел.: 032/ 503 238 – за записване за операции
бул. „България“ 47А, Пловдив, 4000, България
E-mail: office@luxorclinic.com