Мултифокални лещи

За първи път в „Луксор“ и в Южна България: Поставяне на мултифокални лещи с Лазер

 

С напредване на възрастта (след 45 годишна възраст), голяма част от хората страдат от старческо далекогледство – пресбиопия. Това налага носенето на очила за четене или поставянето на бифокални лещи. Пресбиопията не е процес свързан с промяна на дължината на окото, а с постепенното втвърдяване на естествената леща. Това втвърдяване възпрепятства способността да се фокусират образи възху ретината.

Пресбиопия обикновено може да бъде коригиран с очила, лещи или рефракционна хирургия. Д-р Димитър Тасков въвежда в България първата вътреочна леща за гледане наблизо и далеч.

Лечение на пресбиопия

При пациенти във възрастовата група над 45 г. съществува метод за корекция на пресбиопия. Чрез модели меки лещи за вграждане в окото се постига отлично зрение и превенция на очни заболявания, които могат да се появят с напредването на възрастта (катаракта). Това са високотехнологични вътреочни лещи, които осигуряват добро зрение на близко, средно и далечно разстояние. Те са перфектен и дългосрочен избор за пациенти, желаещи да водят независим от очила и контактни лещи живот.

Корекция на пресбиопия

Очна клиника и болница „Луксор“ – гр. Пловдив има дългогодишен опит в коригирането на пресбиопия чрез поставяне на лещи коригиращи тази зрителна аномалния. Годишно в болницата се оперират над 2000 пациента, желаещи независимост от очила и контактни лещи. Съобразно възрастта, състоянието на зрението и специфичните нужди на пациента, ние можем да предложим най-добрият вариант за Вашето отлично зрение.

 

По отношение на апаратура и качество на обслужване, Очна болница „Луксор” може да предложи на своите пациенти услуга на световно ниво. Ние следваме последните тенденции в развитието на катаракталната хирургия, притежаваме най-модерната апаратура и разчитаме на най-добрите професионалисти.

Фемтосекундният лазер LensX е последното технологично постижение в областта на офталмохирургията. Той позволява извършването на критичните етапи от операцията (корнеална инцизия (роговичен разрез), капсулотомия (разрез на лещената капсула) и фрагментация на лещата) с максимална и непостижима при други условия прецизност.

 

 

lensx_machineРезултатът от тази усъвършенствана лазерна технология е:

  • По-голям комфорт на пациента
  • По-кратка процедура, изискваща по-малко енергия
  • Абсолютна, компютърно контролирана точност на ключови стъпки от оперативния процес
  • Сигурност и увереност на хирурга
  • Сведен до хипотетичен минимум риск от постоперативни усложнения
  • Бързо и лесно възстановяване

 

lensx_fig3

 

Очна болница „Луксор” разполага с единствения в Южна България фемтосекунден лазер. Благодарение на нас, българските пациенти имат възможност да получат лечение, конкурентно на предлаганото във водещите световни клиники.

Само месец след световната си премиера, апаратът за факоемулсификация Centurion стана част от нашето оборудване. Това е система от ново поколение, която оптимизира всяка стъпка от оперативния процес:

 

  • Изцяло автоматизирана система следи и поддържа предварително зададено целево вътреочно налягане и контролира течността в окото. Това свежда до минимум възможността от възникване на съдови инциденти, които да доведат до усложнения или други заболявания.

 

  • Благодарение на усъвършенствания балансиран ултразвук ядрото на лещата се отстранява много по-бързо и лесно. Това предимство гарантира атравматичност на процедурата и бързо и лесно възстановяване на пациента.

 

  • Нововъведение в тази подобрена система е и автоматичното инжектиране на вътреочната леща. Досегашните методи налагаха имплантиране на лещата, при което ръката на хирурга е определяща.

 

Част от пациентите, страдащи от катаракта имат нужда и от корекция на астигматизъм. Разработените торични лещи дават възможност да се постигне перфектно зрение чрез една оперативна процедура. Това изисква спазването на алгоритъм с деликатна точност, обхващаща предоперативната подготовка и самата операция. Автоматизираната система Verion гарантира изискуемата прецизност на този процес. Тя се състои от два модула, приложими в различни етапи:

 

  • Благодарение на ZEISS IOLMaster 700 преди операцията се извършва изчисляване на параметрите на торичната леща с висока точност въз основа на снетите биометрични данни.

ZEISS CALLISTO eye се свързва с хирургичния микроскоп, като улеснява хирурга в напасването на лещата на определения градус. По този начин се осигурява максимална прецизност по време на този ключов етап от операцията.