Окулопластична хирургия

Окулопластична хирургия

 

Разпространено е пластичната хирургия да се свързва само с естетични и разкрасителни процедури. Трябва да се знае, че в основата си тя е възстановителна или рекоструктивна хирургия и се прилага при нарушаване на нормалната структура на тъканите. Промените могат да бъдат от различно естество: травми, тумори, изгаряне, вродени дефекти, заболяване. С възстановяване на лицето и по-специално на областта около очите се занимава окулопластиката (от латинската дума „окулус“ око) или така наречената Окулопластична хирургия. Тя е вече отделна специалност в САЩ, но у нас и в ЕВРОПА е подспециалност на очните болести. Разнообразно е приложението на окулопластичната хирургия за възстановяване на клепачите, на костната орбита, на очните мускули, слъзните пътища и др.

 
 

Най-честите заболявания, които се лекуват чрез Окулопластична хирургия в специализирана очна болница „Луксор“ гр. Пловдив са:

 

Ектропион

 

Ентропион

 

Птоза

 

Ксантелазми

 

Изпратете запитване

Ако имате запитване, моля попълнете Форма за Контакти на Очна болница „Луксор“. Наш сътрудник ще се свръже с Вас по е-мейл или по телефон.

 

Къде се намираме?
Контакти - Очен Медицински Център Луксор

Тел.: 032/ 968 881 – за записване на час за преглед
Тел.: 032/ 968 882 – за записване на час за преглед
бул. „България“ 45А, Пловдив, 4000, България
E-mail: office@luxorclinic.com


Контакти - Очна Болница Луксор

Тел.: 032/ 503 238 – за записване за операции
бул. „България“ 47А, Пловдив, 4000, България
E-mail: office@luxorclinic.com