Специализирана диагностика

Специализирана диагностика на зрението в очна болница и клиника за активно лечение „Луксор“ – гр. Пловдив

 

Ехография – Ултразвукова диагностика

Използва се за определяне на дължината на окото и неговите части. Това изследване се прави, за да се определи диоптъра на изкусвената вътреочна леща при катаракта (вътрешно перде). Ехографията е много полезен метод при непрозрачни очни среди и съмнения за кръвоизлив, отлепване на ретината, тумори и др.

 

Фундобиомикроскопия (ФБМ)

Метод за пълно изследване на ретината / очно дъно/ , заедно с периферията, недостъпна за оглед с други методи. Това е важно при редица заболявания като диабет, възпаления, травми. Извършва се със специална триогледална леща.

 

Пахиметрия

Ехографски метод за измерване дебелината на роговицата. Тези данни са важни, особено при заболяването глаукома и при планиране за лазерна корекция на зрението.

 

Флуоресцеинова ангиография (ФА)

Това е основен диагностичен метод при заболявания на очното дъно. Чрез него се получават данни за състоянието на ретината и кръвоносните съдове и циркулацията на кръвта в тях. Използва флуоресцентните свойства на натриевата сол. Методът е подходящ за множество заболявания на ретината (диабетна ретинопатия, съдови пролеми (тромбоза, емболия и др.), заболявания на очния нерв.

 

Периметрия

Метод за изследване на периферното зрение. Много полезен за диагностика и проследяване при глаукома, туморни процеси, заболявания на очния нерв и др. Качеството на изследването зависи в голяма степен от апаратурата – налагат се компютъризираните периметри, с които се улавят и най-минималните отклонения.

 

Корнеален топограф

Апарат, който определя пречупвателната сила на роговицата във всяка точка, като анализът се извършва от специализирана компютърна програма. След компютърата обработка на изхода се получва цветно кодирана карта, която дава реална предства за състоянието на рогвицата.

 

Изпратете запитване

 

Ако имате запитване, моля попълнете Форма за Контакти на Очна болница „Луксор“. Наш сътрудник ще се свръже с Вас по е-мейл или по телефон.

 

Къде се намираме?
Контакти - Очен Медицински Център Луксор

Тел.: 032/ 968 881 – за записване на час за преглед
Тел.: 032/ 968 882 – за записване на час за преглед
бул. „България“ 45А, Пловдив, 4000, България
E-mail: office@luxorclinic.com


Контакти - Очна Болница Луксор

Тел.: 032/ 503 238 – за записване за операции
бул. „България“ 47А, Пловдив, 4000, България
E-mail: office@luxorclinic.com