Мезотерапия

Какво представлява мезотерапията?

Мезотерапията е нехирургична, минимално инвазивна процедура, при която се инжектира коктейл от хиалуронова киселина , витамини, минерали, нутриенти, аминокиселини и др. подхранващи вещества.С това се цели подхранване на кожата, подобряване на микроциркулацията и тонуса, създаване на обем и намаляване на несъвършенствата, като същевременно се стимулира производството на колаген и еластин, които са от основно значение за естествената еластичност на кожата.

Основната съставка на мезотерапията е хиалуроновата киселина.Нейната роля е да създава обем, като попълва разстоянията между колагеновите и еластиновите влакна.Хиалуроновата киселина се съдържа естествено в кожата, но с напредването на възрастта количеството ѝ намалява, и резултатът е отпусната,повяхнала кожа, с намалена хидратация.Продължителното излагане на слънце, тютюнопушенето, хормонални промени ,менопаузата, генетична предиспозиция допринасят за намаляване на хиалуроновата киселина.

Какво представлява мезотерапията?

Какви са показанията за мезотерапия?

Какви са показанията за мезотерапия?

На първо място повлияване на белезите на стареене на кожата- намалена хидратация, отпусната кожа, фини линии, пигментации, отоци , тъмни кръгове около очите. Мезотерапията намира своето място в борбата с косопада, стриите, кожа склонна към акне.

Защо мезотерапия на околоочен контур?

Анатомично кожата на клепачите е изключително тънка и нежна, предразположена към много по – лесно получаване на бръчки, както и към отоци. Мезотерапията в тази област изглажда фините линии, подобрява тонуса,еластичността и хидратацията, има лифтинг ефект, намалява тъмните кръгове и пигментации, спомага за дренирането на отоци и торбички под очите.

Кой е подходящ за мезотерапия?

Поради минималната си инвазивност процедурата е подходяща за всяка възраст и пол. Може да се започнат процедури дори и при млади хора, като целта е да се забавят белезите на стареене, да се намалят ефектите от модерния начин на живот- недоспиване, тютюнопушене, силно слънце.

Какво представлява процедурата?

След предварителна консултация за определяне на нуждите, желанията и очакванията на пациента, се пристъпва към самата процедура. Предварително се отстранява всякакъв грим и козметика, а след това се нанася анестетичен крем. След като пациентът престои с анестетичния крем, се усеща леко изтръпване на кожата. Следва отстраняване на анестетика и дезинфекция на кожата

Самата мезотерапия поредставлява множество убождания с инжектиране на активните вещества. По време на процедура е възможно да се усеща лек дискомфорт, който преминава за кратко време. След завършване на инжектирането се намазва кожата с антибиотичен крем.

Какво представлява процедурата?

Има ли странични ефекти от процедурата?

Има ли странични ефекти от процедурата?

Възможно е да се получи лек точковиден кръвоизлив на мястото на убождане. Веднага след процедурата обработеното място е леко подпухнало, но не и болезнено.

Кога се забелязва ефекта от процедурата?

Веднага след мезотерапията се вижда ефекта на изглаждане на фините линии и тонизиране на кожата. Крайният резултат от процедурата се наблюдава на 3тия- 4тия ден след спадането на отоците и разнасянето на евентуалните кръвонасядания.

Колко процедури се правят?

Всичко е индивидуално, обикновено се правят между 4-6 процедури, като през няколко месеца до веднъж годишно се повтарят за максимален ефект

Кога не се препоръчва мезотерапия?

Не се прави мезотерапия при наличие на активно възпаление в третираната зона, в това число и херпес, при алергия към някои от използваните медикаменти, както и при нереалистични очаквания от мезотерапията.

Колко процедури се правят?