Мултифокални лещи

Възрастово далекогледство - пресбиопия

С напредване на възрастта (след около 40-45 годишна възраст), голяма част от хората страдат от възрастово далекогледство – пресбиопия. Това налага носенето на очила за четене или поставянето и свалянето на контактни лещи.

Състоянието пресбиопия се свързва с естествените процеси на стареене на окото - отслабване на мускулите вътре в него и постепенното втвърдяване на естествената човешка леща..

Вследствие се възпрепятства способността му ясно да фокусира образи от близки предмети върху ретината си.

Възрастово далекогледство - пресбиопия

Лечение на пресбиопия

Лечение на пресбиопия

При пациенти във възрастовата група над 40-45 г. съществува метод за корекция на пресбиопия, различен от носенето на очила за четене или поставянето и свалянето на контактни лещи.

Чрез модели мултифокални меки лещи за вграждане в окото се постига отлично зрение и превенция на очни заболявания, които могат да се появят с напредването на възрастта (катаракта).

Това са високотехнологични вътреочни лещи, които осигуряват добро зрение на близко, средно и далечно разстояние. Те са перфектен и дългосрочен избор за пациенти, желаещи да водят независим от очила и контактни лещи живот.

Пациенти с мултофокални лещи

На година при нас се преглеждат и оперират над 30 000 пациента

 • Латинка Петрова

  Латинка Петрова

  "Благодаря ви, че ми върнахте онези детски усещания за светлина и цветове. Вече нищо не ми пречи."

  Георгиус от Лефкада, Гърция

  Георгиус от Лефкада, Гърция

  "Хората да не се притесняват и да не се страхуват. Когато имат проблем с очите да дойдат в тази клиника."

  Симеон Мечкаров

  Симеон Мечкаров

  "Ако някой иска да прогледне, най-горещо препоръчвам клиниката на д-р Тасков."

  Вили Кичуков

  Вили Кичуков

  "Зрението ми беше възтановено на 100% и се чувствам прекрасно."

Усъвършенствана оперативна интервенция

Манипулацията за вграждане на мултифокални лещи представлява модификация на традиционния метод за премахване на катаракта, който силно се усъвършенства през последните десетилетия. При стандартна операция за катаракта се поставя монофокална леща, с която се коригира зрението най-често за далеч. Такава леща не премахва нуждата от очила за виждане на близо или допълнителна оперативна намеса за коригиране на съществуващия астигматизъм. Новото поколение изкуствени лещи могат да Ви помогнат освен да виждате добре наблизо и далеч без помощта на очила, а също и да коригират някои рефракционни аномалии като астигматизъм, миопия и хиперметропия. Освен това с усъвършенстване на дизайна на вътреочните лещи се предпазва окото/ретината/ от ултравиолетовия спектър на дневната светлина, подобрява се зрението при неблагоприятни светлинни условия като мъгла или в полумрак.

Подходящата за Вас леща зависи от състоянието на очите, както и от желанието Ви да бъдете изцяло независими от очила. Вашия лекар ще Ви обясни подробно за всяка от възможностите и какви очаквания да имате след операция за катаракта.

В очна болница „Луксор“ – гр. Пловдив се предлагат всички видове високотехнологични вътреочни лещи на водещи фирми в областта на офталмологичните продукти от Америка и Европа. Годините опит в катаракталната хирургия, безупречните резултати и използването на висококачествени и доказани импланти (вътреочни лещи), гарантират бързо възстановяване и отлични резултати за нашите пациенти.

Научи повече

Корекция на пресбиопия с мултифокални лещи

Очна болница „Луксор“ – гр. Пловдив има дългогодишен опит в коригирането на пресбиопия чрез поставяне на мултифокални вътреочни лещи, коригиращи тази зрителна аномалния. Годишно в болницата се оперират над 2000 пациента, желаещи независимост от очила и контактни лещи. Съобразно възрастта, състоянието на зрението и специфичните нужди на пациента, ние можем да предложим най-добрият вариант за Вашето отлично зрение.